dinsdag, december 23, 2014

DIY Christmas: Schattige Snow globe

Hoihoi!

Toen ik laatst op een van mijn favoriete blogs aan het kijken was, kwam ik een heel leuk artikel tegen waarin een eigen snow globe werd gemaakt. Ik vond de DIY zo leuk, dat ik besloten heb om hem ook op mijn blog te laten zien! Het is eigenlijk heel simpel om te maken, maar zo onwijs leuk en origineel om te geven! Speciaal voor de kerst, leek mij dit leuk om met jullie te delen! Je kunt er een persoonlijke boodschap in kwijt, maar je kunt er ook een wat 'algemenere' snow globe van maken die voor iedereen leuk is.

Al een aantal weken zijn de kerstspulletjes weer overal te vinden in de winkels. Kerstballen, nagellakjes, versiersels en zelfs de lekkerste doucheproducten kun je kopen. Ik vind het altijd leuker om iets zelf te maken, aangezien ik dit wat persoonlijker vind. Je kunt je cadeautje dan echt richten op degene voor wie het is, terwijl de cadeautjes in de winkels vaak wat algemener zijn.
Wat heb je nodig voor deze DIY?
- Water
- Grote zilveren of witte glitters
- Glycerine (voor langzaam dwarrelende sneeuw)
- Een pot naar keuze (met deksel)
- Snel drogende en watervaste lijm
- Figuurtjes of andere leuke kleine accessoires

Hoe maak je deze snowglobe?
- Plak het figuurtje (of accessoire) dat je wilt in het midden van de deksel. Zorg er wel voor dat je deze goed lijmt en ook goed laat drogen (anders laat hij los en dat wil je natuurlijk niet!).
- Vul daarna de bodem van de pot met de grote glitters en/of nepsneeuw
- Vul de pot aan met water
- Lijm de (binnen)randen van de deksel en de pot nog eens goed en draai daarna de deksel goed vast
- Controleer of de deksel nu ook echt goed vast blijft zitten. Zo niet? Doe dan nog wat extra lijm op de randen van de pot.
- Klaar! Nu heb je je eigen snow globe!


Het is supersimpel om te maken en het kost weinig tijd (op het drogen na), waardoor je het nu nog gemakkelijk voor kerst kan maken. Het is een origineel cadeau, en zeker een aanrader wanneer je nog cadeautjes voor bepaalde mensen moet kopen!

Wat vind jij van deze snow globe?

Liefs,
Lisa

Bron: www.glamorouslifestyle.nl

6 opmerkingen: