vrijdag, november 14, 2014

25 food vragen tag







Gistermiddag zat ik weer eens lekker rond te kijken op het internet, om te zien waarover andere bloggers allemaal bloggen. En natuurlijk, kwam ik ook weer terecht bij 1 van mijn favoriete blogster: Teske. Op haar blog zag ik de 25 food vragen tag, en ik vond dit zo'n leuke tag, dat ik besloot om hem zelf ook in te vullen.
Daarnaast daag ik jullie natuurlijk ook uit, om deze tag over te nemen en in te vullen!

De 25 food vragen tag, gaat (zoals jullie al konden voorspellen) over eten. En ik ben een meisje dat eigenlijk de hele dag door aan eten denkt... whoops haha.

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik begin elke ochtend met een volle bak yoghurt met cruesli. Ik moet altijd stevig ontbijten, omdat ik anders de dag gewoon niet door kom haha. Cruesli is knapperig en gezond, en van vanille vla ben ik altijd al fan geweest. Samen is dit echt de perfecte combinatie voor een lekker ontbijt!

Hoe drink je je koffie?
Eerlijk? Ik drink eigenlijk nooit koffie. Ik vind de smaak vies, maar ik vind die pads altijd wel heel lekker ruiken haha. Als ik toch een koffie bestel, dan bestel ik bij de Starbucks een Vanille Latte. Deze vind ik wel echt heerlijk! Lekker zoet, en niet zo megasterk als andere koffie. Enige nadeel van deze manier van koffiedrinken: het is best wel prijzig!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Leuk dat deze vraag gesteld wordt! Ik ben altijd al fan geweest van kaas: ik kan echt niet zonder kaas haha. Daarnaast heb ik via mijn vriend een nieuw broodje leren kennen, namelijk het 'pizzabroodje'. Dit broodje heeft hij zelf bedacht, en bestaat uit een laagje kruidenboter, een paar plakken kaas en een paar plakken salami. Hmm!

Soep of salade?
Dit is wel een lastige vraag: ik ben namelijk gek op allebei de dingen. Als ik moet kiezen, dan ga ik denk ik toch voor soep. Ik hou ontzettend veel van tomaten créme soep, pompoensoep en minestronensoep (als ik het zo goed schrijf). Ik krijg altijd een warm gevoel van soep, en helemaal met een lekker stokbroodje erbij kan ik er zo van genieten!

Wat is je favoriete kookboek?
Kookboek? Ik lees nooit kookboeken eigenlijk, aangezien ik ook nooit kook. Ik woon nog lekker thuis bij mijn ouders, waardoor ik nog niet hoef te koken. Wanneer ik op mezelf ga wonen, wil ik toch wel een kookboek van Jamie Oliver aanschaffen. Hij maakt lekkere recepten in een vaak niet al te lange tijd.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Weer zo'n moeilijke vraag! Ik denk dat ik nooit van mijn leven zonder zoet zou kunnen leven: ik ben een echte zoetekauw. Daarom kijk ik ook alweer een aantal weken uit naar Sinterklaas en Kerst haha. Zonder hartig leven lijkt ook onmogelijk, maar als ik het vergelijk met zoet, dan denk ik dat ik toch wel zonder hartig kan leven. (althans voor even...)



Welke keuken (land) is je favoriet?
ITALIA! De Italiaanse keuken maakt zoveel lekkere gerechten, en kan ook ze lekker experimenteren met heerlijke kruiden! Ik ben vooral gek op verse pasta, met een romige tomatensaus. Daarnaast ben ik niet weg te slaan van pizza's. Pizza's zijn (als ze goed bereid zijn) echt het eten waar ik nooit van mijn leven zonder zou kunnen.

Wat is je favo foodfilm?
Uuhmm... ik heb werkelijk geen flauw idee haha. Ik kijk eigenlijk nooit foodfilms, of ik ben me er niet bewust van. Deze vraag sla ik over. Sorry guys.


Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Heartbreakers en monchoutaart met kersenvulling! Heartbreakers zijn chipjes in de vorm van hartjes, en met een smaak zo lekker en verslavend! Ik kan de smaak eigenlijk niet goed plaatsen, maar volgens mij zit er een verslavend stofje in haha. Daarnaast is monchoutaart zo vreselijk lekker, maar alleen als er wat bovenop de monchou zit. Anders vind ik het niet echt lekker... Het lekkerst vind ik de kersenvulling van HAK, deze zit gewoon in een blik.






































Wie is je grootste inspiratiebron?
Het internet! Ik vind het heerlijk om even op internet te zoeken naar nieuwe bakrecepten. Vooral tumblr is een heerlijke inspiratiebron. Hierbij loopt het water me af en toe in de mond, wanneer ik al die lekkere taarten weer voorbij zie komen.

Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan! Gezellig met vriendinnen of met mijn vriend. Je zult mij het meest vinden in een Italiaans restaurant, met een pizza voor mijn neus! Thuis koken vind ik ook wel leuk, maar dan wel samen met iemand. Ik ben wel echt een gezelligheidsmens, en dingen samen doen vind ik heerlijk!

High end of Low profile?
Low profile denk ik dan maar. Ik ben niet het type, dat heel veel geld moet uitgeven om ergens lekker uit eten te kunnen gaan.

Wat is je lievelings restaurant?
Ik heb niet echt een lievelings restaurant: ik ben gek op meerdere restaurants. Toch vind ik El Popo in Deventer wel echt een heerlijk restaurant! De spare ribs en nachos daar zijn delicious! Hier eet ik dan ook heel graag! Mijn vaste menu: nachos als voorgerecht, spare ribs als hoofdgerecht, en churro's als nagerecht. Churro's zijn deegstengels gedoopt in suiker en kaneel (en bij El Popo zit er nog een chocoladesaus overheen).

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn. Deze supermarkt heeft heel veel producten, en is daarnaast ook niet te duur. Daarnaast werk ik hier natuurlijk ook, en dat wil nog weleens wat voordelen opleveren haha.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is...
Pizza shoarma/kebab en een goed stuk monchoutaart met kersenvulling. Jammie!

Wat is je favo cocktail?
MOJITOO! Het maakt niet uit of het de originele mojito is, of een lekkere razzy mojito! Deze drankjes zijn lekker fris, en daarnaast ook lekker zoet door de toegevoegde suiker. Whoops... niet echt gezond dus.



Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
George Clooney, ik heb niks met Heston.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een kaasschaaf en een oven. Ik eet elke dag wel kaas en zonder kaasschaaf wordt dit toch een stuk lastiger... Ook kan ik niet leven in een keuken zonder oven, want dan kan ik geen pizza's of nachos maken en dat beperkt mijn leven wel echt.

Mijn favo snack is…
Nachos en pitabroodjes met gesmolten kaas. Nachos met heel veel kaas, en geen guacamole zijn heerlijk. Ik vind de guacamole altijd te overheersend, en het verpest de lekkere smaak van de nachos en de kaas naar mijn mening. Daarnaast zijn pitabroodjes met gesmolten kaas ook echt een guilty pleasure! <3

Wat zit er op jouw pizza?
Tomatensaus, veel kaas, kebab/shoarma en veel knoflooksaus! Een paar maand geleden heb ik voor het eerst 'shoarmapizza' gehad, en ik was direct verkocht. Sindsdien eet ik meestal een shoarmapizza als we uit eten gaan (als ze het hebben).

Wat lust je echt niet?
Ik eet helemaal geen vis. De geur maakt me zelfs al misselijk. Ook eet ik echt geen olijven en Franse kaasjes als brie. Ik ben fan van kaas, maar Franse kaasjes krijg ik echt niet weg. Bah.

Mijn favoriete foodblog is…
Ik heb eigenlijk nog niet echt een favoriete foodblog. Dus, nog suggesties? ;)

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Heel vroeger at ik weleens gras. Ik wilde weten hoe gras smaakte, en ik vond het niet lekker en niet vies. Als ik me verveelde, stopte ik weleens een grassprietje in mijn mond. Dat doe ik nu niet meer hoor, haha! :)

























Wat staat er op je food bucket list?
Ik wil heel graag nog een keer de chocolade taart maken: met kitkats aan de zijkant en heel veel M&M's in het midden. Daarnaast wil ik heel graag nog een keer zo'n hele mooie taart maken, met versiersels en borduursels. Ook wil ik later (als ik ooit ga trouwen) mijn eigen bruidstaart ontwerpen en helpen met het maken hiervan.

Ik kan niet leven zonder…
Pizza, monchoutaart en watermeloen. Dit zijn mijn drie favoriete foodproducten.


Dus. Dat was het zo wel.
Zonder welk eten kunnen jullie niet leven?
Fijn weekend!

Liefs,
Lisa
PS: Ik zou het leuk vinden als jullie deze tag zouden overnemen!

9 opmerkingen:

  1. Haha een kaasschaaf, daar was ik echt nooit op gekomen, maar echt een goeie! En nachos hmmmmm lekkerrr

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd nice deze tag, awesome blog heb je ook xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je lieve compliment over mijn blog. Doet me goed! Liefs xx

      Verwijderen
  3. can we follow each other? let meknow, please, Ialways follow back :)

    have a beautiful day hun!
    www.thegrisgirl.blogspot.com.es

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik was gewoon even aan het rondkijken, kom ik jouw blog tegen! Wat een leuke manier van schrijven heb je, ik ben nu al een vaste bezoekster denk ik! Ik ben het met veel dingen eens, al hoewel, ik hou wel heel erg van franse kaas en vis.. doe mij maar geen champignon, courgette en wortel.. Liefs! www.beautaste.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is echt zo leuk om te horen! Lijkt me leuk om je vaker terug te zien op mijn blog! En van champignons ben ik ook niet echt haha! Fijn weekend. Liefs xx

      Verwijderen
  5. hmmm hele lekkere tag dit :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeh die heartbreakers zijn ook mijn favoriet! Die eet ik altijd, als ik niet oplet, binnen 10 minuten leeg: zo lekker! En een mojito cocktail smaakt ook inderdaad erg goed! Je hebt leuke antwoorden gegeven op de vragen! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb de chips geproefd, je hebt echt gelijk! Kan er niet afblijven

    BeantwoordenVerwijderen

Labels