woensdag, oktober 21, 2015

Lifestyle en DIY || Maak je kamer herfst/winterproof !

De herfst is alweer een tijdje bezig en daarom werd het de hoogste tijd om mijn slaap- en woonkamer wat meer op te fleuren met wat leuke herfstaccessoires. Ik hou echt van de gezelligheid van de herfst en winter en ik vind het daarom ook altijd super leuk om mijn kamers herfst- en winterproof te maken. Vorige week pakte ik mijn knutselspullen erbij en ben ik druk aan de slag gegaan met het maken van onder andere een fotolijstje en een slinger met allerlei frutseltjes en lampjes. In dit artikel laat ik jullie de resultaten zien van een middagje creatief knutselen. Herfst- en wintersfeer gegarandeerd!

Op bovenstaande foto kun je mijn allereerste creatie zien! Ik heb een langvormig wit schaaltje omgetoverd tot een echt herfstitem, door alleen maar wat kaarsen, bladeren en frutsels toe te voegen. De kleur van de kaarsen vind ik geweldig: ik hou van beige tinten! Ook passen deze kleuren heel goed bij de kleuren van de rest van de kamer. Ik heb wat bladeren van de straat gepakt en heb die onder het witte schaaltje neergelegd. Daarnaast heb ik een zakje met herfstfrutsels bij de Ikea gekocht en deze frutsels heb ik tussen de kaarsen gestrooid, zodat het witte schaaltje wat opgevuld werd.
Super simpel, maar wel heel herfstig en heel gezellig vind ik!


Oke, hoe creatief is bovenstaande slinger?! Ik heb een witte lichtslinger gekocht bij de Ikea en hier heb ik touw omheen gedraaid. Alleen lampjes met een touw vond ik wat saai, dus ik heb allerlei dingen in elkaar geknutseld en deze heb ik in de slinger gehangen. Ik heb onder andere bladeren gezocht, deze wit geverfd en met zilveren glitters bestrooid: lekker winters vond ik! Verder heb ik houten naamplaatjes weten te scoren, en op deze plaatjes heb ik met een zwarte stift allerlei woorden opgeschreven die voor mij echt herfst en winter betekenen. Woorden die ik opgeschreven heb zijn:
Love, Home, Winter, Happy, Hot Chocolate, Comfy, Cosy Socks. Bij de Wibra heb ik vervolgens een paar leuke accessoires gekocht, waaronder de piepschuimhartjes en de eikels.Ik vind deze slinger echt superleuk geworden en ben er stiekem ook wel trots op dat ik het helemaal zelf bedacht heb haha.Bij de Ikea heb ik ook een heel schattig wit fotolijstje gekocht, waarin ik een wit A4'tje geplakt heb zodat ik ook een witte achtergrond zou hebben. Op dat witte papiertje heb ik 2 grote herfstbladeren geplakt en daaronder heb ik met een zwarte stift 'Hello Autumn' geschreven. Dit is ook weer heel simpel, maar ik vind het wel heel chique, modern en stijlvol. Bij het fotolijstje staan twee waxinelichthouders: deze zijn ook afkomstig van de Wibra. Ik vond ze superleuk vanwege de tekst die erop staat, namelijk Joy en Love. De manier waarop de tekst is vormgegeven deed me denken aan Chanel No 5 haha! Op dit moment heb ik vanille kaarsjes in deze houders zitten, want ik hou echt van de vanillegeur! <3
Kaarsjes en lichtslingers creƫren voor mij echt de optimale herfst- en wintersfeer: ze stralen zoveel gezelligheid en warmte uit en dit heeft een heel fijn effect op mij. Een mooie lichtslinger in mijn slaapkamer mocht dan ook niet ontbreken. Ik heb ervoor gekozen om de lichtslinger rondom de televisie op te hangen, dit vond ik gewoon heel leuk staan hihi. Deze lichtslinger is ook van de Wibra trouwens. De Wibra heeft op dit moment echt hele leuke accessoires waarmee je je kamer kunt omtoveren tot een hele gezellige en sfeervolle kamer. Love it!


Dit is echt mijn ultieme frutselding haha: ik heb een vaas bij de Ikea gekocht en deze heb ik helemaal volgestopt met leuke kleine dingentjes. Ik ben begonnen met een dikke laag wit decoratiezand onderin de vaas. Op dit decoratiezand heb ik een laagje gemaakt van herfstbladeren en vervolgens heb ik nog wat van de herfstfrutsels, die ik ook op de eerste foto gebruikt heb, eroverheen gedaan. Als laatst heb ik er nog twee kleine lampjes in gedaan die de vaas net dat extra's geven, waardoor hij helemaal geschikt is voor een herfst- en winterproof accessoire.

Last but not least: deze hanger met vier sterren, die ik kant en klaar gekocht heb bij de Wibra. Geen DIY dus, maar wel een hele leuke aanvulling voor in mijn woonkamer. De sterren zijn gemaakt van hout en zijn daardoor ook niet helemaal egaal qua kleur: dit maakt ze juist zo mooi vind ik! Ik had nog wat naamkaartjes over, dus deze heb ik bij de sterrenslinger gehangen :)

Zoals jullie kunnen zien zijn mijn kamers al helemaal herfst- en winterproof haha. Ik ben er heel blij mee en naar mijn mening straalt het ook heel veel gezelligheid uit wat de kamers heel sfeervol maakt. Dit brengt mij eigenlijk bij mijn volgende vraag:

Is jouw kamer al herfst- en winterproof?
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn herfst- en winteraankleding vinden :)

Liefs,
Lisa

4 opmerkingen:

  1. Dat ideetje met het fotolijstje vind ik echt zo schattig! Mijn kamer begint ook al herfst/winterproof te worden :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk gedaan allemaal. Vooral die slinger vind ik leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen