maandag, oktober 05, 2015

Update || Doelen voor oktober + terugblik op september !
Oktober is aangebroken en een nieuwe maand betekent nieuwe rondes, nieuwe kansen! In dit artikel deel ik niet alleen mijn nieuwe doelen voor oktober, maar blik ik ook terug op mijn gestelde doelen in september. Want heb ik daadwerkelijk de motivatie gehad om alle doelen die ik vooraf had opgesteld te kunnen bereiken? Je zult het lezen in dit artikel! Ook lijkt het me leuk om jullie doelen voor de maand oktober te lezen. Kortom: lees gauw verder!

Allereerst wil ik met jullie de doelen van september nog eens bekijken. Het was een pittig lijstje dat ik had opgesteld en dat maakte het behalen van de doelen niet gemakkelijker... zo had ik vooral moeite met het gezond eten en het niet snoepen! Dit zit nu eenmaal een beetje in mijn natuur denk ik; ik ben echt een gezelligheidssnoeper haha. Anyway: mijn doelen voor september waren als volgt:

 • Spellingtoets halen
  Check: deze toets heb ik gewoon in 1 keer gehaald! Van te voren heb ik wat lopen stressen, terwijl dat echt zo onnodig was aangezien ik een 10 had voor deze spellingtoets.. #trots! Waarschijnlijk had de stress te maken met het feit, dat dit mijn allereerste toets was op mijn nieuwe opleiding. Volgende keer hoop ik wat minder te stressen haha, maar deze heb ik in ieder geval in the pocket :)
 • Hoenderrun lopen
  JA, ook deze heb ik (uit)gelopen! 6km survival run is best pittig, helemaal als dit pas je 2e run ooit is haha. De eerste kilometer was zwaar, maar naarmate de kilometers vorderden ging het steeds beter en kreeg ik er steeds meer zin in. Hopelijk is er binnenkort weer een survivalrun, want ik vond dit echt onwijs leuk om te doen :)
 • Meer water drinken (elke dag minimaal 1,5L water drinken)
  Hmm... op sommige dagen heb ik dit doel wel gehaald en op sommige dagen totaal niet. Als ik heel druk ben, dan vergeet ik het gewoon om water te drinken... Wel heb ik gemerkt dat het helpt om een waterflesje op mijn (school)tafel te zetten, dus dit trucje blijf ik zeker doorzetten in de komende maanden (of eigenlijk: mijn hele leven haha).
 • Meer in mijn vaste ritme komen
  Doordat ik een heel onregelmatig schoolrooster heb, is het gebleken dat het lastig is om weer in een vast ritme te komen. Om toch een beetje in het vaste ritme te komen, ben ik elke dag om ongeveer dezelfde tijd opgestaan zodat ik wat meer vastigheid krijg. Ook heb ik voor mezelf een duidelijke planning gemaakt met wanneer ik wat moet doen, waardoor ik ook wat meer in het vaste ritme kom. Natuurlijk is dit doel niet in één maand te behalen, dus deze maand ga ik weer verder met dit doel. Met kleine stapjes kom ik er wel haha!
 • Video van mijn nieuwe kamer maken
  Check: op 26 september was het zover, mijn allereerste vlog kwam online en wauw wat was dat een spannend moment! Ondanks dat ik het filmpje al 10000x had bekeken en er enthousiast over was, bleef het een verassing of jullie de video ook waardeerden. Gelukkig heb ik wat mooie reacties mogen ontvangen, wat mijn zelfvertrouwen voor het maken van video's een enorme boost heeft gegeven. Heb jij het filmpje nog niet gezien? Klik dan hier om het filmpje van mijn nieuwe kamer te bekijken.
 • Minder snoepen en 3x in de week sporten
  Zoals ik eerder in dit artikel al zei, was dit het moeilijkste doel van de maand september. Het sporten ging goed; de eerste 3 weken van september heb ik 3x in de week gesport. De laatste week van september ging wat minder goed... toen heb ik maar 1x gesport. Door de drukte in mijn hoofd kon ik mij er echt niet toezetten. I know, het is een excuus, maar het lukte me gewoon niet.
  Het snoepen ging ook goed in de maand september! Op 2 bioscoopavondjes na heb ik weinig snoepjes/chips en koekjes gehad en daarnaast heb ik ook veel gezonde maaltijden gehad. Mijn vriend is op dit moment aan het diëten en dat helpt mij ook wel om van de fastfood af te blijven, alleen soms is het wel heeeel erg lastig haha!
Eigenlijk ben ik best trots op hoe ik het gedaan heb wat betreft mijn doelen van september. De meeste doelen heb ik gehaald en met andere doelen ben ik hard bezig om die verder te 'ontwikkelen'. Hopelijk worden mijn doelen van oktober ook zo'n succes!

Mijn doelen voor oktober zijn:

 • Het doorzetten van 3x in de week sportenEn natuurlijk het gezond blijven eten haha! Ik wil mijn sportschema van september door gaan zetten. Dit hield in: 2x sporten in de sportschool en 1x een stuk hardlopen. Ben benieuwd!
 • Visitekaartjes ontwerpen en bestellen
 • Alle leerstof voor mijn tentamenweek samenvattenWat best wel HEEL erg veel is... maar we gaan ervoor!
 • Minder geld uitgeven
  En dan bedoel ik minder geld uitgeven aan dingen die ik eigenlijk niet echt nodig heb. Daar ben ik namelijk erg goed in haha!
 • Wat meer rustmomentjes voor mezelf creërenAangezien ik het best druk heb met school en mijn blog, vergeet ik af en toe om wat me-time momentjes in te plannen. Doordat ik deze momentjes bijna niet meer heb, zit mijn hoofd echt bomvol met gedachten en raak ik gestrest wat weer resulteert in lichamelijke klachten. Kortom: ik heb echt weer wat me-time nodig!

Zo, dat was weer een hele lap tekst haha! Nu ben ik wel benieuwd naar wat jullie doelen voor oktober zijn. Laat me weten wat jullie doelen zijn door een reactie bij de comments achter te laten!

Fijne week!

Liefs,
Lisa

7 opmerkingen:

 1. Sporten is voor mij ook een groot doel maar het komt er maar niet van ':)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat minde geld uitgeven en meer sporten moet ik ook gaan doen. Ik ga nu echt alleen maar geld uitgeven aan boodschappen en dingen die ik echt nodig heb!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee! Als we elkaar nu een beetje proberen te steunen tijdens dit doel? Misschien dat het helpt. Ik hou je op de hoogte van hoe het gaat met het bereiken van dit moeilijke (bijna onmogelijke) doel. Jij ook succes! Liefs

   Verwijderen
 3. Wat goed dat je de toets gewoon gehaald hebt! Ben heel blij voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sporten vind ik ook lastig om vol te houden haha, oeps. Ik heb mijn abo dus maar weer opgezegd. Slecht, I know! Ik wil ook visitekaartjes, goed idee haha. Mooie doelen heb je opgesteld, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha heel slecht inderdaad! Maar het is ook lastig om vol te houden, helemaal nu we weer de winter ingaan en weer laagjes mogen dragen (en ons kleine vetlaagje dus niet te zien is haha). Ik heb de visitekaartjes al mogen ontvangen! De levering was zo snel :). Woensdag komen ze online, dan kun je ze bekijken! Fijne week! Liefs

   Verwijderen
 5. leuk om te lezen, zo krijg ik gelijk een beter beeld van jouw dagelijks leven :)

  BeantwoordenVerwijderen