vrijdag, december 12, 2014

Reisverslag Keulen: chocolademuseum, Domtoren, winkelen en kerstmarkt!
Dinsdag ben ik een dagje naar Keulen geweest samen met mijn klas. Het was eigenlijk de bedoeling, dat we dit uitstapje maakten, zodat ons Duits beter zou worden, maar deze dag was zoveel meer dan alleen het verbeteren van ons Duits! We hebben de Domtoren beklommen, over de kerstmarkt gelopen, het chocolademuseum gezien en natuurlijk hebben we ook gewinkeld haha. Het was een hele geslaagde en gezellige dag, en vandaag laat ik jullie een (kort) verslag zien van deze dag met foto's!

We vertrokken dinsdag tegen 08:00 richting Keulen. Het was de bedoeling, dat we om 10:30 aan zouden komen, maar door de vele file op de weg (vanwege een ongeluk) kwamen we pas om 11:30 aan. Toen we er eenmaal waren, werd de groep in twee verdeeld: groep A ging eerst de Domtoren beklimmen en groep B ging eerst naar het chocolademuseum. Ik zat in groep B en ging dus op pad om het chocolademuseum te bekijken. In vol verlangen en nieuwsgierigheid naar wat voor chocolade we allemaal zouden gaan proeven, liep ik het museum binnen. Het museum was groot: wel 4 etages hoog! Wel vond ik het wat saai ingericht, aangezien de ruimtes die ze hadden heel erg leeg stonden. Het was dus wel een groot gebouw, maar aangezien de hoeveelheid spullen die ze hadden, had het ook gemakkelijk in een kleine gebouw gepast.
Toch was het zeker de moeite waard om even rond te kijken. Het was vooral gaaf om te zien hoe de chocolade gemaakt werd. Er stonden veel machines die allemaal hun eigen taak hadden, en het was leuk om dit eens mee te mogen maken. Ook stonden er vrouwen die de machines in de gaten hielden, en die chocoladerepen maakten naar iemands persoonlijke wensen. Ze keken wel echt ontzettend chagrijnig, maar dat zou ik ook zijn als duizenden mensen per dag naar je keken als dieren.

Megagrote chocoladefontein waar we wat van mochten proeven hihiIk heb nog wat kleine dingentjes van chocolade geproefd, en daarna ben ik terug naar de groep gegaan. Toen iedereen terug was liepen we richting de Domtoren: hier zou onze beklimming plaats gaan vinden.

En my god... wat een beklimming was dat! De trap naar boven was enorm smal en telde in totaal 465 treden. Vervolgens kon je nog een stuk naar boven voor het uitzicht, wat nog ongeveer 100 treden telde. Het uitzicht was trouwens wel echt de moeite waard! Nadeel van omhoog klimmen is dat je ook weer naar beneden moet. En ja hoor, daar gingen we weer! Wat wel erg vervelend was, was het feit dat de mensen die naar boven gingen en die naar beneden gingen via dezelfde smalle trap moesten. Dit was best wel beangstigend, aangezien je elkaar dan moest passeren in een smalle ruimte waar je het begin en einde niet van kon zien. Ik was blij toen ik weer beneden was haha!

Na deze twee culturele uitjes gingen we natuurlijk ook nog even de kerstmarkt bekijken. Daarnaast gingen we een braadworst eten en natuurlijk winkelen in het centrum van Keulen! De kerstmarkt hebben we niet heel lang bekeken, aangezien we liever wilden winkelen haha. Toch hebben we wel wat kraampjes gezien en ben ik nog met de kerstman op de foto geweest. Hij lijkt zo echt, dat ik bijna in de kerstman begon te geloven haha! Het was ook echt een hele vriendelijke en lieve man en ik kon hem verstaan (YAY!).

In het Centrum heb ik mijn favoriete gezicht scrub gekocht bij de Lush, en ben ik geslaagd voor een hele lekkere, comfortabele en sportieve sweater bij de Primark. Ook heb ik een paar high knee socks weten te scoren en heb ik lekker pizza gegeten bij een klein restaurantje (met raar personeel haha). De pizza was niet erg lekker, maar gelukkig heeft mijn milkshake bij de Mc Donalds dat helemaal goed gemaakt!

Helaas hebben we over de terugreis 5 uur gedaan (i.p.v 2,5 uur) vanwege 2 ongelukken die enorme drukte veroorzaakten op de weg. Ik was dus pas om 23:30 thuis... Gelukkig was ik de woensdag vrij, waardoor ik lekker kon uitslapen :)

Hieronder kunnen jullie nog wat foto's zien!Hierachter stond een ENORM huis van
chocolade! Daar moest ik natuurlijk even
een selfie mee maken haha!

Kortom: het was een hele drukke, maar gezellige dag. Ik heb veel Duits gesproken, en had ook het
idee dat dat steeds beter ging. Ik heb lekker gewinkeld, rondgekeken en cultuur gesnoven. Daarnaast ben ik ook nog geslaagd voor een mooie sweater en een fijne gezicht scrub.
Keulen, je was geweldig!

Zo dat was dat.

Ben jij weleens in Keulen geweest?
Liefs,
Lisa

9 opmerkingen:

 1. Wat gaaf dat je met je klas naar Keulen mocht! Ik ben er nog nooit geweest, maar nu zou ik zeker snel willen! En dat chocoladehuis, jummiee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je naar Keulen was! En Lush <3 Ik ga vanmiddag naar Dortmund en dan ook zeker even langs Lush. Je brengt me op ideeën!
  Ik heb je genoemd als een van mijn favoriete blogs bij mijn Liebster award maar dan anders post haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lief dat je me genomineerd hebt. Dankjewel! Ik ga er volgende week mee aan de slag! Liefs

   Verwijderen
 3. Wat leuk! Ik was er vorig jaar of 2 jaar terug voor een heel weekend. De dom is prachtig, maar ik ga toch liever naar een andere Duitse stad...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat leuk dat je daar geweest bent! Ik ben daar met school ook geweest en zelfs ook naar dat chocolade museum! Ik vond Keulen echt een mega leuke winkelstad!
  leuke blog heb je, ik volg je nu via bloglovin! XO
  ingewm.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig dat je ook naar datzelfde museum bent geweest haha! En bedankt voor het volgen en je compliment over mijn blog. Doet me goed! Liefs

   Verwijderen
 5. Wat ziet dat er geweldig uit. Ik ben dol op kerstmarkten. Ik ben zelf ook een keer met school naar Duitsland geweest. Dat was echt een te gekke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet eruit als een super gezellige en geslaagde dag! <3

  Ik heb weer een nieuwe giveaway online! Dit keer kan je €50 shoptegoed winnen bij Paris2day. Doe je mee? :)

  XxX
  www.wendyvansoest.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was gisteren in Keulen! De kerstman kwam mij al zo bekend voor haha. Erg leuk, al zijn wij niet aan de toren en chocoladefabriek toe gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen