vrijdag, november 13, 2015

Personal || 8 gedachten die door je heen gaan als je alleen thuis bent !Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten, woon ik nog lekker thuis bij mijn moeder. Ik heb het onwijs naar mijn zin thuis en vind het gewoon heel gezellig haha. Maar, af en toe is het ook weleens lekker om gewoon een aantal dagen alleen thuis te zijn. Lekker zelf bepalen wat je gaat eten en ook wanneer je gaat eten, heerlijk! In dit artikel laat ik 10 gedachten zien, die door mijn hoofd dansen als ik alleen thuis ben. Herken jij jezelf in de volgende dingen?? Lees snel verder!

Twee weken terug was ik 10 dagen alleen thuis (nou ja, samen met mijn vriend dan), aangezien mijn moeder en stiefvader op vakantie naar Spanje waren. Tijdens deze dagen viel het mij op, dat er heel wat verschillende gedachten in mijn hoofd dansten. Dit waren gedachten waar ik normaal gesproken (als mijn ouders gewoon thuis zijn), niet over na zou denken. Bijzonder om te zien hoe je over andere dingen moet nadenken als je ouders er niet zijn haha! Hieronder kunnen jullie mijn top 10 van gedachten zien:

1) Heb ik wel brood voor de volgende dag eruit gehaald?

's Avonds haal ik altijd het brood voor de volgende dag eruit, zodat het goed ontdooid is als ik het wil smeren de volgende dag. Ik vind het altijd heel vervelend als ik 's ochtends wakker word en mij dan bedenk dat ik vergeten ben om brood eruit te halen... Dan moet ik het brood in de magnetron ontdooien, omdat ik altijd haast heb 's ochtends haha. En mijn brood wordt altijd keihard als ik het opgewarmd heb ik de magnetron. Bah!

2) Heb ik de deur wel op slot gedaan?

Tijdens de dagen dat ik alleen thuis was, ben ik elke avond wel twee keer voor het slapen gaan naar beneden gelopen om te kijken of ik de deur wel op slot had gedaan. Ik wil namelijk geen inbrekers haha!

3) Heb ik de was uit de wasmachine gehaald?
Ik ben één keer vergeten om de was 's avonds uit de wasmachine te halen, waardoor de was de hele nacht in de wasmachine bleef liggen. De volgende dag rook deze was zo muf, dat ik het weer opnieuw kon wassen haha. Frustrerend, maar zeer leerzaam!

4) Wat zal ik vandaag eens eten?
Heerlijk om zelf te kunnen bepalen wat je zelf gaat eten, maar af en toe wel erg lastig! Soms hadden mijn vriend en ik echt geen inspiratie qua avondeten en dan is het toch wel moeilijk om even iets te verzinnen... Hallo kookboeken van mama haha!

5) Helemaal, helemaal, helemaal alleen.
Oh, ik heb mij echt vaak alleen gevoeld in die 10 dagen. Ik was vrij, aangezien de tentamenweek om de hoek stond, maar mijn vriend moest bijna elke dag werken. Hierdoor was ik veel alleen thuis en af en toe voelde ik mij zo eenzaam! Ik vind het heel fijn om mensen om mij heen te hebben, dus dit was wel even wennen.

6) Oh god, hoe ga ik het huishouden combineren met leren?
Doordat ik bijna tentamenweek had, was ik superdruk met leren, leren en nog eens leren. Maar... er moesten ook boodschappen gehaald worden en er moest gekookt worden. Oh, en er moest natuurlijk gewassen en schoongemaakt worden. Daarnaast moest ik naast school en het huishouden ook gewoon nog werken, dus ik was echt onwijs druk! PS: het combineren is gelukkig goed gegaan. Ik heb net mijn eerste tentamen terug en daar heb ik een 7 voor gehaald :)

7) Grbglfurh... waarom smaakt dit recept altijd veel lekkerder als mama hem maakt?!

Wij hebben thuis heel wat kookboeken staan en ik heb een aantal recepten gemaakt tijdens de dagen dat ik alleen thuis was. Ik heb echt mijn best gedaan, maar mijn moeder maakt deze recepten ook weleens en dan smaakt het zoveel lekkerder! Heel frustrerend! Ik ben nog niet zo'n hele goede kok denk ik haha!

8) Eigenlijk ben ik best blij om even alleen thuis te zijn
Ondanks alle extra werkzaamheden, vond ik het wel heel fijn om even alleen thuis te zijn. Je hoeft met (bijna) niemand rekening te houden en kan dus zelf bepalen hoe en wat. Ook is het heel leerzaam en bereidt het mij voor op de tijd dat ik op mijzelf ga wonen. Ik vind het nog heel gezellig thuis op dit moment, maar ik ben ook wel benieuwd naar hoe het gaat als ik mijn eigen plekje heb. Spannend!!!

Bovenstaande gedachten heersten echt tijdens de periode dat ik alleen thuis was. Ik vond het heel leuk om deze gedachten even met jullie te delen, aangezien ik ook benieuwd ben naar jullie gedachten! Welke gedachten spelen een grote rol bij jou als je alleen thuis bent?

Fijn weekend!

Liefs,
Lisa

9 opmerkingen:

 1. Heeel herkenbaar! Vooral de gedachte of je de deur wel op slot hebt gedaan, haha! Heel vaak als ik ook maar één geluidje hoor als ik alleen thuis ben, pak ik de houten knuppel er al bij. Just in case. Haha x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele herkenbare dingen haha. Ik moest ook altijd nog voor de huisdieren zorgen als mijn ouders weg waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, wat leuk om te lezen! Heel herkenbaar vooral! Ik heb twee jaar op kamers gewoond in Zwolle en voelde me net een oudwijf soms haha. Wat gaan we eten, hoeveel moet ik halen, wanneer ga ik schoonmaken, de was doen, heb ik alles bij me, niks vergeten? Je gaat over de gekste dingen nadenken! Heel apart! Je leert er wel veel van en ik kreeg veel bewondering voor mijn ouders! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk ben ik nooit alleen thuis, want we wonen met z'n zessen thuis en er is altijd wel iemand. Maar als ik 's avonds nog de enige ben die wakker is, dan controleer ik de deur ook veel te vaak haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, dit is zo herkenbaar.. wat ik ook soms heb als ik alleen ben dat ik hoop dat er niet word ingebroken ofso, anders ben ik wel erg zwak zo alleen haha!

  Liefs Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahah zo herkenbaar.. Alles is zo veel lekkerder als mams het maakt. Zelf vind ik verplicht moeten koken ook helemaal niet leuk. Alleen thuis zijn vind ik heerlijk , tot dat ik wat vreemds hoor dan word ik bang en ben ik heel blij met mijn hondje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha herkenbaar! Je moet ineens aan zoveel meer dingen denken dan anders. Maarja, elk voordeel heeft z'n nadeel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb ik de deur wel op slot gedaan moest ik ook altijd aan denken als ik alleen thuis was :) Heerlijk was dat trouwens om alleen te zijn haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahhhh, lief dat je me toch een beetje hebt gemist. Maar je hebt je prima gered en bent de tijd goed doorgekomen!
  xx mama

  BeantwoordenVerwijderen