zaterdag, november 28, 2015

Persoonlijk || De drukte die de maand December met zich meebrengt!December staat om de hoek en ik denk dat iedereen (langzaamaan) de druk van deze maand begint te voelen. Veel mensen, waaronder ikzelf, vieren Sinterklaas en Kerst en dat wil nog weleens wat stress en drukte opleveren. In dit artikel wil ik even mijn hersenspinsels delen wat betreft de maand December: ik kon het gewoon niet laten haha! Lees je mee?

Ik hou van de maand December, begrijp me niet verkeerd. Maar elk jaar zie ik toch wel weer op tegen de drukte die deze maand met zich meebrengt. De 'stress' begint voor mij altijd rond 20/25 november; een aantal dagen voor December. Rond deze periode ben ik namelijk superdruk met school, probeer ik lekker veel te sporten (aangezien er een hele ongezonde maand aan zit te komen) en ben ik druk met het bedenken van cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst. Kortom: druk, druk, druk!

Bij mijn schoonfamilie doen ze zowel Sinterklaas als Kerst. Met Sinterklaas trekken wij lootjes en daarvoor maken wij een surprise, een gedicht en kopen we wat cadeautjes tot een bepaald bedrag. Leuk, maar het kost wel heel veel tijd en ik moet eerlijk zeggen, dat ik op dit moment eigenlijk de tijd niet heb om dit voor te bereiden. Ik ben gewoon te druk en als er dan zoiets bij komt (terwijl ik het wel heel leuk vind), dan kan dat stress opleveren. Want door de drukte heb ik maar een beperkte tijd beschikbaar en dan schieten er vragen door mijn hoofd van: 'Wat moet ik eigenlijk gaan maken?' 'Ohoh, ik moet ook een gedicht maken' en 'Pff, ik red dit nooit op tijd'. Tot nu toe red ik het elk jaar wel om mijn surprise af te maken, maar de weg er naar toe kost heel veel tijd en die tijd heb ik eigenlijk niet.
Een aantal weken na Sinterklaas staat Kerst alweer voor de deur: naar mijn mening het meest gezellige feest van het jaar! Echt waar, ik geniet nog meer met Kerst dan met mijn verjaardag denk ik haha! Dit jaar vier ik zowel Kerst bij mijn schoonfamilie als bij mijn familie en aangezien we bij beide families met een redelijk aantal personen zijn, moet ik dus ook heel wat cadeautjes verzinnen. Dit vind ik ook elk jaar weer een uitdaging, want voor sommigen weet ik gewoon echt niet wat ik moet kopen... En daarnaast is het natuurlijk een duur geintje!

Op dit moment is mijn surprise af, ben ik halverwege mijn gedicht en zijn de cadeautjes binnen voor Sinterklaas. Ook heb ik al een groot aantal cadeautjes gekocht voor bij mijn familie en kan ik dus de komende dagen weer even ademhalen (en sparen voor de volgende cadeautjes haha).
Ondanks de drukte die deze periode kenmerkt, heb ik wel onwijs veel zin in Sinterklaas en Kerst. Want zeg nu zelf, het is toch heerlijk om met de hele familie bij elkaar te zijn en lekker gezellig te doen?!

Herken jij je in bovenstaande tekst?

Fijn weekend!
Liefs,
Lisa

4 opmerkingen:

 1. Wij vieren geen sinterklaas dus dat scheelt wel hoeven we ook niks te maken, soms doen we wat met kerst maar ook niet altijd omdat het dan puur gaat om de gezelligheid en ik elke dag moet werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken me zeker in het bovenstaande haha! In december heb ik 5 verjaardagen (waaronder die van mezelf), vieren we 2x Sinterklaas en vieren we ook nog 3 dagen kerst.. Om moe van te worden soms ;-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jep, ik herken mezelf er helemaal in! Bij mij wordt ook Sinterklaas en Kerst gevierd. Met vrienden ga ik nog ''Sinterkerstennieuw'' vieren en met de Kerst ben ik ook bij mijn schoonfamilie als bij mijn familie. Ik stress hem vooral om wat ik iedereen in godsnaam moet geven, het blijft een hele uitdaging haha! En het is ook flink graaien in je portemonnee. Ja, de stress zit er al behoorlijk in bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb Sinterklaas 28 november gevierd, 5 december weer, maar met kerst gaan we gezellig met familie zitten en naar de kerk. Dus als Sinterklaas voorbij is, heb ik de meeste stress gelukkig gehad.

  BeantwoordenVerwijderen