donderdag, december 03, 2015

Update || Doelen voor december + terugblik op november !Yaay, de leukste, gezelligste en fijnste maand is weer aangebroken! Ondanks de drukte die de maand december met zich meebrengt, geniet ik elk jaar weer van deze maand. Ik hoop zo, dat we dit jaar een keer een witte kerst krijgen, dat is al zo lang geleden! In dit artikel blik ik terug op mijn doelen van november en vertel ik jullie meer over mijn doelen voor de maand december. Dit keer zijn het vrij originele doelen haha! Kijk je mee?

In november vertelde ik jullie meer over mijn winterdip, die ik tijdens deze maand had. Op dit moment gaat het al stukken beter, maar blijf ik af en toe moeite hebben om positief te blijven, als alles gewoon even tegen zit. Gelukkig staat de maand van december vol in het teken van leuke dingen. Zo zijn er bij ons in de familie twee verjaardagen en vier ik ook nog sinterklaas en twee keer kerst! Oh en laten we oud en nieuw niet vergeten... dit jaar vier ik het met een gezellige grote groep en gaan we allemaal kleine hapjes maken voor het avondeten. Wat een heerlijk vooruitzicht!

PS: vandaag is de eerste verjaardag van deze maand. Mijn hond Diesel is vandaag 7 jaar geworden en dat moest natuurlijk even gevierd worden! Zo heeft hij een heerlijk verjaardagsontbijt gehad en heeft hij als cadeautje een mooi knuffel gekregen (hij is gek op knuffels namelijk hihi). Zo leuk om zijn nieuwsgierigheid te zien als we een cadeautje voor hem uitpakken haha, alleen het verkreukelen van het papier trekt zijn aandacht al! Dus bij deze... gefeliciteerd lieve vriend! <3

Hieronder kunnen jullie mijn terugblik op november zien:
November

- Mijn verslagen en toetsen halen voor school
Check! Ik heb al mijn verslagen en al mijn toetsen dik gehaald, dus dat geeft enorm veel zelfvertrouwen en motivatie voor het tweede kwartiel (waar ik nu mee bezig ben).

- Maastricht leren kennenMidden november ben ik samen met mijn vriend een weekendje naar Maastricht gegaan, omdat we allebei nog nooit in Maastricht waren geweest. We hebben hier heerlijk overnacht in het van der Valk hotel, wat een superhotel is dit zeg! Tijdens ons verblijf hebben we een dagje gewinkeld in het centrum van Maastricht en hebben we de grotten bezocht! Ik vind Maastricht 'wel leuk', maar niet heel bijzonder en ik had er eigenlijk wat meer van verwacht... Toch hebben we een onwijs leuk weekendje gehad :)

- 2x in de week sporten
Gelukt! Ik heb elke week minimaal 2x gesport en daar ben ik best trots op!

- Veel water blijven drinken
Mijn doel was om minstens 1,5L water per dag te drinken, maar of dit elke dag is gelukt?? Ik durf het niet te zeggen... Wel merk ik dat het steeds beter gaat en dat ik steeds vaker naar een glas water grijp; het gaat al bijna automatisch haha! We zijn op de goede weg.

- Surprise (af)maken
Check! Afgelopen week heb ik mijn surprise weten af te maken; met cadeautjes en gedicht en al. Moet ook wel, want aankomende zaterdag (op 5 december) is het al zover en vier ik sinterklaas met mijn schoonfamilie.

- Pas op de plaats maken
Dit is goed gelukt. Ik heb regelmatig mijzelf teruggetrokken om even weer een adempauze in te lassen en even wat me-time te creëren. Toch merk ik, dat ik nog heel druk in mijn hoofd ben met van alles en nog wat en vandaar dat ik deze maand ditzelfde doel nog een keer op mijn lijstje heb staan.

Als ik zo terugblik op mijn doelen van november, dan vind ik dat ik het afgelopen maand eigenlijk heel goed gedaan heb en daar ben ik trots op. Doelen zijn er om na te streven en daar ben ik hard mee bezig geweest en met resultaat. Yes ! :)
Hopelijk gaat het in december net zo goed met het behalen van mijn doelen! Hieronder kunnen jullie mijn opgestelde doelen voor december zien:


Grootste doel van december: gelukkig en vrolijk zijn, zoals op de foto hierboven!
December:

- Pas op de plaats maken

- Stoppen met nagelbijten
Ik wil een keer mooie nagels (met kerst), maar dit krijg ik bijna nooit voor elkaar omdat ik vaak mijn nagels bijt. Helemaal als ik in een drukke en stressvolle periode zit... Ik wil nu eindelijk eens stoppen met nagelbijten, dus vandaar dit doel!

- 10 km hardlopen
Op 27 december loop ik de brink tot brink loop van 10 km! Ik heb nog nooit zoveel km hardgelopen, dus dit wordt zeker een uitdaging. Samen met mijn vriend ga ik deze uitdaging aan en ondanks dat het de dag na kerst is, heb ik er wel onwijs veel zin in en wil ik gaan proberen om de 10 km in een uur te lopen. Spannend!

- Gezond bezig zijn, maar niet té overdreven
Hardlopen is één ding, wat ik gewoon leuk vind om te doen en wat ook nog eens gezond is. Maar ik moet niet doorslaan in het alleen maar gezond willen doen. Af en toe ben ik te perfectionistisch en vergelijk ik mezelf met Victoria Secret modellen, waardoor mijn zelfvertrouwen heel erg naar beneden schiet. Dit moet ik gewoon niet doen. Gezond eten en sporten is goed, maar ik moet het allemaal niet overdrijven en ook stoppen met het vergelijken van mezelf met andere, nog veel mooiere meiden.

- Nog wat mooie kerstcadeaus scoren voor mijn (schoon)familie
Altijd een uitdaging om leuke kerstcadeautjes te kopen, maar dit is een uitdaging die ik toch wel weer graag aanga. Op dit moment heb ik voor een paar mensen al cadeautjes, maar nog lang niet voor iedereen. Dat wordt dus nog even wat winkels plunderen... haha!

- 2x in de week blijven sporten
Ik merk dat ik veel lekkerder in mijn vel zit, als ik lekker fanatiek bezig ben met sporten. 3x in de week sporten red ik niet qua tijd, maar 2x in de week is mij de afgelopen maand goed gelukt. Vandaar dat ik het (in deze ongezonde maand) wil doorzetten!

Wat zijn jouw doelen voor december?
Liefs,
Lisa

5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met Diesel, wat een schatje trouwens! En zo te lezen gingen je doelen voor november je goed af, super! En het doorslaan in gezond doen herken ik ook wel, jezelf te veel vergelijken met anderen. Dat moet je absoluut niet doen! De victoria secret modellen zijn echt ONgezond slank. Dat moet je toch ook niet willen? Succes met je doelen voor deze maand :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je af en toe wat rust hebt gepakt. Is heel belangrijk! Merk dat op moment ook en het helpt wel gelukkig :) Veel succes met je nieuwe doelen meis, you can do it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah gefeliciteerd met je hondje! Goed te lezen dat je af en toe even tijd voor jezelf neemt. Ik weet als geen ander hoe belangrijk dat is..druk bezig zijn met je studie en werk is leuk, maar af en toe eventjes niks moeten is ook een must. Zoals die modellen dat moet je ook niet willen. Je bent goed zoals je bent! Ik wens je heel veel succes deze maand! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah gefeliciteerd met je hondje! Goed te lezen dat je af en toe even tijd voor jezelf neemt. Ik weet als geen ander hoe belangrijk dat is..druk bezig zijn met je studie en werk is leuk, maar af en toe eventjes niks moeten is ook een must. Zoals die modellen dat moet je ook niet willen. Je bent goed zoals je bent! Ik wens je heel veel succes deze maand! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Lisa, wat een leuke blog! Fijn weekend! X monique

  BeantwoordenVerwijderen