maandag, juni 22, 2015

Wooninspiratie: Droomhuis en studentenkamer



Kennen jullie van die dagen waarop je urenlang op Pinterest/Tumblr kan zoeken naar foto's van mooie huizen of studentenkamers? Van de week had ik zo'n dag, waarbij ik heerlijk met een warme kop thee op de bank ben gekropen en alleen maar inspiratie heb opgezocht voor mijn (toekomstige?) appartement of kamer. Ik heb de mooiste foto's opgeslagen en die deel ik vandaag met jullie!

De foto's hieronder laten een perfect beeld zien van hoe mijn droomhuis eruit ziet. Ik hou van ruimte, zonder dat die ruimte helemaal volgepropt wordt met kleine meubels of accessoires. Mijn droomhuis bevat veel ramen, waardoor er veel licht in het huis kan vallen en waardoor het huis een mooie, moderne en frisse uitstraling krijgt. Daarnaast bevat de woonkamer een houten vloer, zowel beige als een beetje grijs vind ik erg mooi. De meubels moeten strak zijn, het liefst zwart of wit, met een bruine tint eraan. Een openhaard vind ik een must, evenals een groot kledingrek waarop ik al mijn veel te dure designeritems (ook die moet ik nog even aanschaffen dan haha) kan showen. 






























Ik zou het heel gaaf vinden wanneer mijn huis de bouw heeft van een vide (een open ruimte die over 2 of meerdere verdiepingen doorgaat). Zo krijgt het huis nog meer de uitstraling van een grote ruimte, waarbij alle gedeelten (woon/werk/slaap) open met elkaar verbonden zijn. Om bij de vide aan te komen, staat er een mooie glazen trap in de woonkamer waarin allerlei kleine lampjes zitten, die een 'glamorous' effect geven. Daarnaast wil ik graag een zacht, wit vloerkleed hebben in de woonkamer en in de slaapkamer, dit geeft naar mijn mening zoveel sfeer! Ook heeft mijn droomhuis een extra grote douche, en een bad. En als laatste vind ik het belangrijk dat er wel wat kleur in mijn droomhuis zit. Dit wil ik creƫren door bijvoorbeeld wat planten neer te zetten en schilderijen op te hangen.

Zucht... het wordt heel hard werken en heel hard sparen wil ik dit droomhuis ooit voor elkaar krijgen. Het hoeft niet immens groot te zijn, maar de ruimte moet een moderne luxe uitstralen. Oh, en het huis moet natuurlijk goed opgeruimd zijn, want anders raak je de gehele overzichtelijkheid kwijt haha.

MAAR, voordat ik echt zo'n mooi huis kan kopen (mocht het OOIT zover komen), zal mijn eerste huisje toch een stuk kleiner zijn. Wel hoop ik de bouw van een vide door te kunnen zetten bij mijn eerste huisje, ik vind het gewoon zo mooi! En daarnaast hoop ik dat mijn vriend en ik een beetje dezelfde smaak hebben qua inrichting, want ik denk dat als ik het huis uit ga, er een grote kans is dat wij gaan samenwonen! Heerlijk om over na te denken!

Hieronder kunnen jullie wat foto's zien van wat ik wel heel leuk zou vinden als eerste huisje/appartement. De woningen op de foto's zijn nog wel veel te duur, maar ik hoef ook echt geen enorme ruimte als eerste huisje. De foto's geven puur een sfeerimpressie aan.



























Hoe zou je jouw eigen smaak qua inrichting benoemen als je maar 1 woord mag gebruiken?
Modern zou bij mij het antwoord zijn, maar hoe zit het bij jullie? Laat een reactie achter met het woord dat jij zou gebruiken.

Liefs,
Lisa

5 opmerkingen:

  1. Ik zit sinds vorig jaar op kamers en heb inderdaad super veel pinterest enzo gebruikt om inspiratie op te doen!
    Om mijn kamer met 1 woord te omschrijven: Pastel
    Ik ben echt helemaal gek op pastelkleurtjes samen met wit. Een beetje brocante erbij en ik ben helemaal tevreden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa, brocante!! Love it! Als ik op kamers ga, dan ga ik ook veel kijken op Pinterest denk ik haha. Liefs xx

      Verwijderen
  2. haha ik vind pinterest echt fantastisch ik ga binnenkort op kamers ds lekker inspiratie opdoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I love pinterest!! Ik zou mijn stijl ook beschrijven als modern. Veel wit en strak, maar wel huiselijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hou van de middelen die u in uw blog, maar er zijn meer middelen die u kunt gebruiken. Ik hoop dat in je volgende artikel je deze middelen onder meer ook. kamer te huur

    BeantwoordenVerwijderen

Labels